بازدید دبیر کل مجلس علمای هند از دبیرخانه کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی

0
754

به گزارش دبیرخانه کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمة‌الله علیه، حجت‌الاسلام والمسلمین مولانا سید کلب جواد نقوی دبیر کل مجلس علمای هند و همراهان جهت بازدید و آشنایی با فعالیت‌های این کنگره در محل دبیرخانه حضور پیدا کرد.
در ابتدای این جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمین اسفندیاری (دبیر علمی کنگره) به ارائه فعالیت‌های علمی صورت گرفئه در دبیرخانه کنگره پرداخته و افزود: تاکنون نسخ خطی بسیاری از کتابخانه‌های هند گردآوری شده است و بیش از ۴۰ عنوان آن در حال تصحیح و تحقیق می باشد که از آن جمله می‌توان به کتابهای «اساس‌الاصول»، «عماد‌الإسلام» و … اثر آیت‌الله العظمی، مجدد الشریعه علامه سیددلدار علی معروف به غفرانمآب اشاره کرد. وی با اشاره به تمامی کتب احیایی که در جلسه به نمایش گذاشته شده بود خاطر نشان کرد: برای احیای این کتب خوشبختانه دقت‌های فراوانی توسط طلاب فاضل به خرج داده شده است که ماحصل این فعالیت‌ها ان‌شاءالله پس از اتمام پروژه به جهان اسلام معرفی خواهد شد.
در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی (دبیر کنگره) با ارائه به اهداف پیش‌روی دبیرخانه بیان کرد:‌ موضوعات مختلفی برای نگارش مقالات در نظر گرفته شده است که به زودی در یک فراخوان عمومی اعلام خواهد شد و پژوهشگران و علاقه‌مندان می‌توانند مقالات خود را به این کنگره ارسال نمایند.
همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین رضا مختاری (رئیس موسسه کتاب‌شناسی شیعه) که به عنوان عضو شورای سیاست‌گذاری کنگره در این جلسه حضور داشت، تمرکز بر احیای نسخ موجود در کتابخانه‌های هند را یک اصل دانست و بیان کرد: کتب خطی بسیاری در منازل مردم هند وجود دارد که متاسفانه به این کتب توجهی نمی‌شود و هم‌اکنون این میراث گران‌بها در حال نابودی است و علما و مسئولین هند نیز بایستی در این زمینه تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی (رئیس کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی رحمة‌الله علیه) ضمن تقدیر و تشکر از مهمانان حاضر در جلسه، به اهمیت برگزاری این کنگره اشاره و خاطر نشان کرد: باتوجه به گستردگی فعالیت‌هایی که بایستی در زمینه احیای آثار علمای هند انجام داد، ضروری است طلاب مختلفی در کشور هند تربیت و تحت تعلیم قرار گیرند و مهارت‌های تخصصی در زمینه احیای نسخ خطی را کسب کنند، تا هر چه زودتر از نابودی این میراث مکتوب جلوگیری شود.
وی همچنین با ارائه پیشنهاداتی در زمینه احیای نسخ خطی موجود در کتابخانه‌های هند بیان کرد:‌ دبیرخانه کنگره آمادگی هرگونه همکاری در این زمینه را دارد.
حجت‌الاسلام والمسلمین مولانا سید کلب جواد نقوی ضمن ابراز خرسندی از حضور در دبیرخانه کنگره بیان کرد: حجم فعالیت‌هایی که در این دبیرخانه انجام شده قابل ستایش است که البته همه این امور می‌بایست در خود کشور هند انجام می‌شد.
دبیر کل مجلس علمای هند با استقبال از همکاری با دبیرخانه کنگره اظهار کرد: تعداد هفت هزار کتاب توسط اولاد مرحوم علامه غفران مآب نوشته شده است که متاسفانه بعضی از این کتب در دسترس نیست و برای احیای این نسخ تمامی تلاش خود را انجام خواهیم داد و در زمینه فراهم کردن تجهیزات برای تصویربرداری از نسخ خطی موجود در کتابخانه‌ها و پیدا کردن نسخه‌های دیگر از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهیم کرد.
در پایان، سایر ضرورت‌های پژوهشی و آموزشی هند که در تعاملات دبیرخانه با مراکز مختلف علمی قابل هم‌افزایی است، مورد بررسی و گفتگو قرار گرفت.

مقاله قبلیتبحر علمی علامه میرحامد حسین
مقاله بعدیبازدید دبیر کل مجلس علمای هند از دبیرخانه کنگره بین‌المللی بزرگداشت علامه میرحامد حسین لکهنوی

دیدگاه :

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

پنج − 2 =